Canadian Airgun Forum

The #1 Community for Airguns in Canada!
It is currently Thu Nov 21, 2019 3:58 am

All times are UTC - 5 hours


The Canadian Airgun Forums are a place for people to discuss and learn about airguns and the airgunning sport in Canada. There are lots of discussions about airguns, airgun accessories, reviews, modification and repair information, airgun events, field target and free classifieds!

 

You need to register before you can post: click the register link to proceed. Before you register, please read the forum rules. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own pictures, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free! To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.








Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: millenium pumper problem
PostPosted: Thu Aug 13, 2015 10:13 pm 
Offline

Joined: Sun Jun 09, 2013 12:22 pm
Posts: 16
i removed the guage and also the guage block to which the guage is connected the problem is the thead sealer.i used teflon plumbing tape that worked in all of my other work,and white stick loctite to try to seal it but so far nothing works and since the guage block which us brass is threaded into aluninum and do not want to damage anything i am looking for something else that will work
any advice will be welcome.
thanks pete from ottawa.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 13, 2015 10:35 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun May 20, 2007 10:26 pm
Posts: 324
Location: Any Town ONTARIO
As a Millwright with over 40 years of exposure to Hi-pressure Air and Hydraulics I can not recommend tape for either . If dope does not seal it , you will need to replace both fittings . They only can be assembled and disassembled so many times . Could one of the pieces be Straight Pipe ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 13, 2015 11:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 03, 2007 4:19 pm
Posts: 8979
Location: Coalmont BC
I assume you have the Millennium Pumper I built and sold to lauchlin?.... These are the parts?....

Image

Both the gauge threads and the threads between the adapter and the valve are tapered, 1/8" NPT.... I used the yellow gas-fitters Teflon tape to seal it.... As long as the threads are not damaged, that should work just fine.... Try two complete wraps....

Bob

_________________
Dominion Marksman Silver Shield - 5890 x 6000 in 1976, and downhill ever since!
Airsonal;
Too many! Springers, Pumpers, CO2, but I love my PCPs and developing them!
Proud Member of the 2000+fps Club!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO