Canadian Airgun Forum

The #1 Community for Airguns in Canada!
It is currently Tue Nov 19, 2019 8:52 am

All times are UTC - 5 hours


The Canadian Airgun Forums are a place for people to discuss and learn about airguns and the airgunning sport in Canada. There are lots of discussions about airguns, airgun accessories, reviews, modification and repair information, airgun events, field target and free classifieds!

 

You need to register before you can post: click the register link to proceed. Before you register, please read the forum rules. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload your own pictures, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free! To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.








Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 3:22 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 06, 2017 11:19 am
Posts: 4
I was using an Air Venturi g7s hand pump to fill my Air Arms s200 and the hose blew off the rifle at about 1000 psi. This is my first and only pcp air rifle so I'm not very familiar with pcp's or pumps. I lost all but two of the ball bearings in the quick disconnect and subsequently lost another and also found a small o-ring on the floor. Don't know where the o-ring belongs. Anybody have similar things happen? I guess that I should order another female quick disconnect. I took the quick disconnect out and now have the hose connected to the Air Arms fill adapter, but the hand pump only pumps to 1000 psi and I don't know why. Should I take the pump apart(Shudder)? Or am I looking at a new hand pump? Any insight would be appreciated.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 5:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Nov 03, 2007 4:19 pm
Posts: 8977
Location: Coalmont BC
The O-ring goes inside the female QD fitting that blew off.... Either you didn't have the sliding collar pulled down to lock the ball bearings into the groove in the male QD, or somebody assembled it with some of them missing.... Properly installed they don't come off at 1000 psi....

Bob

_________________
Dominion Marksman Silver Shield - 5890 x 6000 in 1976, and downhill ever since!
Airsonal;
Too many! Springers, Pumpers, CO2, but I love my PCPs and developing them!
Proud Member of the 2000+fps Club!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 5:22 pm 
Offline

Joined: Mon Nov 06, 2017 11:19 am
Posts: 4
Thanks for the reply Bob. I guess I'm looking for a new quick connect fitting. Hopefully that's all it will entail


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Apr 29, 2018 5:28 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Dec 21, 2005 11:27 pm
Posts: 2075
Location: Toronto
That happened to me once years ago. It was because I didn't push the QD fitting all the way in for it to click and lock. No big deal, just check to make sure it's clicked in all the way next time.

_________________
"...await the right moment for one, and only one well-aimed shot" - Vassili Zaitsev


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 30, 2018 5:30 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 14, 2015 11:34 pm
Posts: 4
Always push the connector on an spin the ring. I'm surprised it popped at a thousand, not 500

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group

phpBB SEO